CAMPING PICARDIET

Alt om Picardiet

Hvorfor vælge Picardiet?

Nedenfor har vi listet 4 grunde:

  • Fantastisk natur
  • Over 60 km kyststrækninger
  • Rig på kultur og historie
  • Hyggelige og charmerende campingpladser

Vi kender Picardiet!

Picardiet byder på alt lige fra slagmarkerne fra Første Verdenskrig til byen Soissons der desuden tidligere var hovedstad i kongeriget Frankrig. Med en ferie til Picardiet har I mulighed for at se de vigtigste kapitler i fransk historie. Naturelskere vil elske Picardiet.  Se blandt andet vådområderne i Somme eller skovene i Compiegne. Picardiet er den ideele feriedestination for jer, der elsker camping.

Aktiviteter & Sport

Med sine uspolerede kyster, sletter, skove kanaler og floder er Picardiet et paradis for alle, som elsker natur, fiskeri og vandsport. Regionen er desuden et ideelt sted for cykling og ridning, som er en vigtig regional sport. Bueskydning har også været en populær sport siden middelalderen og derfor finder I en stor bueskydningsfestival hvert år i Picadiet. For golfentusiaster byder området på nogle af de bedste golfbaner i hele Frankrig.
Regionen har et af de mest uspolerede kyststrækninger i hele Frankrig. På grund af den meget lille udvilking i området, har kysten holdt al sin oprindelige skønhed, hvilket desuden betyder, at strandene og badevandet er yderst lækkert. i den nordlige del finder man floden Somme’s flodmundingen, som er meget populær blandt lystsejlere og er foret med smukke landsbyer, som Le Crotoy, der længe har tiltrukket mange kunstere og forfattere. Klitterne og moserne langs den majestætiske flod er omgivet af et fuglereservat og er desuden vært for planter og andet dyreliv.

Attraktioner & Udflugtsmuligheder

Picardiet er en stærk dyrkbar region og er blandt andet kendt for sine mejerier og kvæg, som står for mere end 25% af Frankrigs landbrugseksport og er den næststørste hvede producent i landet. Grøndsagsdyrkning er især vigtigt for Picardiet og det betyder at man vil se et hav af lækre friske grøntsager til sin mad. Specielt i den højtdyrkede agerjord omkring Somme-floden, dyrker gartnerne jorden af bittesmå jordlodder forbundet af smalle kanaler.
Picardiet huser desuden nogle af de smukkeste gotiske kunstværker og katedraler samt talrige kirker og klostre. Amiens, Beauvais, Laon, Senlis, Noyon og Soissons er kendt for deres massive katedraler. Disse smukke gamle byer er fortsat meget livlige og byder på et væld af kulturarv. Mod syd finder I de flotte slotte Chantily og Compiègne som er beliggende i nogle fantastiske skove.

Historie & Natur

Når det kommer til naturen, så byder Picardiet på et varieret udvalg af landskaber, der spænder fra skove, dale og marker til Hortillonnages de Amiens, som er flotte kalkklitter og hvide strande.

Picardiet kan prale af et hav af monumenter og seværdigheder, som alle rejsende vil kunne nyde. Så hvis I leder efter en feriedestination, som tilbyder både hav, smuk natur og et væld af attraktioner og aktiviteter, så er Picardiet lige noget for jer.

Mens Picardiet har en lang tradition for landbrug, så kan regionen også prale af en rig historisk og religiøs arv. Eksempelvis finder man her i området de berømdte goiske katedraler i Amiens og Beauvais, klostre i Chaalis og Ourscamp og befæstede kirker i Thiérache. Udover disse attraktioner, er der også mange andre arkitektoniske skatte i regionen, som blandt andet byen Laon, der er byen for kunst og historie, den middelalderlige by Coucy-le-Château-Auffrique,  slottene Chantily, Compiègne og Pierrefonds, eller den charmerende lille by Senlis.