CAMPING KVARNER

Velkommen til Camping i Kvarner

Hvorfor vælge Camping i Kvarner?

Nedenfor har vi listet 4 grunde.

Highlights fra Kvarner:

  • Mange spændende øer
  • Smukke kyststrækninger og skønne strande
  • Historiske byer og charmerende landsbyer
  • Lokal stemning og dejlig atmosfære

Vi kender Camping i Kvarner!

Kvarner er et perfekt rejsemål for hele familien, da Kvarner byder på lokal stemning og dejlig atmosfære. På en ferie til Kvarner kan dig og familien boltre sig i havet eller tage på udflugt til områdets mange øer, som hver især har deres eget særpræg. Kvarnerbugten har med sin beliggenhed altid været et samlingspunkt for mange folkeslag og kulturer, som tydeligt kommer til udtryk i de mange historiske byer. Kvarner er det ideelle sted at holde ferie med hele familien, da der er god mulighed for at kombinere ferien med afslappede strandture og kulturelle indslag.

Strand

På Kvarners bedste strand, Rajska Paradis, beliggende på øen Rab, finder i 1,5 km af gyldent sandstrand med krystalklart havvand, som naturligvis også har fået tildelt det anerkendte Blue Flag. På stranden vil det blandt andet være muligt at finde brusere, barer, restauranter, forskellige legepladser, cykelstier og et bredt udvalg af sport- og vandsportsaktiviteter.
Den største grund til at flere tusinde mennesker hvert år tager til Kvarner, er på grund af de fantastiske strande. Strandene i Kvarner er nemlig smukt bevaret, og har desuden en rigtig høj vandkvalitet. I Kvarner finder man blandt andet en række strande med det anerkendte Blue Flag, som er tildelt for høj service, sikkerhed, høj vandkvalitet, rent sand og behageligt miljø. Dette gør Kvarner til den perfekte destination for børnefamilier og vandhunde.

Aktiviteter

Der er blandt andet 3 ting, som man i Kvarner går meget op i: jagtfiskeri, dykning og aktiviteter i luften. Det har i lang tid været en tradition i Kvarner at fiske med spyd og harpun under vand, og det er blandt andet i Kroatien at man afholder europamesterskaberne i Spyd-fiskeri. Med aktiviteter i luften menes der alt lige fra vandski, vindsurfing, faldskærmsudspring og sejlads, som du kan finde overalt i hele Kvarner.
De mange øer og strande i Kvarner-regionen løber nemt op til flere hundrede kilometer af kyststrækning. De flotte promenader og slentrer stier, men også de mange vidunderlige og interessante steder, historieske seværdigheder og den lokale kultur, giver rig mulighed for en fantastisk ferie for de aktive. Derfor er der naturligvis uendelige muligheder for dig, som ønsker en aktiv ferie i Kroatien.

Gastronomi i Kvarner

I det kroatiske køkken finder man ofte friske og lokale råvarer fra årstiden, der har fastholdt de oprindelige dufte og smage af middelhavet. Derudover tilbyder regionen også omhyggeligt plukket kroatiske vine med vægt på lokale vinsorter.
Kvarner er det område med det største antal top restauranter målt på geografisk størrelse. Det forholdsvis lille område har nu i mange år bidraget til den kroatiske gourmet-scene. Kvarner er anerkendt blandt nogle af Europas største gastronomiske eksperter, specielt på grundt af deres autentiske køkken, som har god balance mellem det traditionelle og det moderne, og som er baseret på en enkelt og kompromisløs filosofi – God kvalitetsmad bliver kun lavet af gode kvalitetsprodukter.

Seværdigheder i Kvarner

Et besøg værd, er Kvarners største og vel nok mest besøgte og mest populære ø, Krk, som er bedre kendt som “Den Gyldne Ø”. Øen er et paradis af smukke grusstrande og emmer af historie, som tydeligt ses i øens små snoede gader, pittoriske torve og fæstningsmure. Øen er specielt kendt for sine skråninger med vildvoksende krydderurter og sine olivenlunde og er et populært samlingssted for kunstnere og forfattere. Øhop er ligeledes yderst populært når man er gæster Kvarner.

Rejser du med børn, kan det anbefales at besøge delfinreservatet.

Der er masser at give sig til på en ferie til Kvarner. Naturen i Kvarner er helt usædvanlig med idylliske landsbyer og naturparker, som helt sikkert er værd at besøge. Derudover er Rijeka et rigtig godt udgangspunkt, hvis man har til mål at udforske nogle af de mange spændende øer. Herfra går der nemlig færger til stort set alle øerne langs kysten og ned til Dubrovnik. Rijeka er Kroatiens 3. største by målt i indbyggertal og Kroatiens største havneby. I Rijeka kan du kombinere shopping med beundringsværdig middelalderlig arkitektur.

Der er rig mulighed for kulturelle oplevelser på en ferie til Kvarner. Du kan for eksempel besøge Opatija, som også er bedre kendt som “Den Kroatiske Dronning”.