CAMPING ISTRIEN

Camping i Istrien

Hvorfor vælge Istrien?

Nedenfor har vi listet 4 grunde:

  • Danske børnefamilier efterspørger i højere grad Kroatien, især Istrien
  • Adriaterhavet lægger op til en fantastisk badeferie med gode muligheder for vandaktiviteter
  • De charmerende byer er rig på kultur og lækker mad
  • Den betagende natur, der omgiver parkerne, vil med sikkerhed imponere

Vi kender Istrien!

Du kan selv booke din ferie på Istrien her på siden, hvor alle pladserne kan findes. Du må selvfølgelig også gerne ringe til vores erfarne personale på 7010 4343, så sørger vi for personlig og kvalificeret rådgivning. Sammen finder vi den campingplads, der passer bedst til dine behov, og du bestemmer helt selv om du vil køre eller flyve til området.

De mest populære campingpladser i Istrien

Ja, den smukke campingplads, Lanterna, har alting man kunne ønske sig fra en campingferie.

Park Umag

Samlingsstedet for denne fantastiske plads på Istrien er dens nye 800 kvm poolkompleks med tre pools. Endvidere har Umag en privat ralstrand, et væld af aktiviteter og vandsportsfaciliteter. Uden for parken kan man gå på opdagelse i den romerskgrundlagte havneby, Umag, som i dag er omgivet af frodige vinmarker.

Bi Village

Campingpladsen Bi Village ligger i et naturskønt område på Istrien. Men man vil ikke bare befinde sig i en idyllisk park med plads til afslapning, da der også er rig mulighed for at udøve forskellige sportsaktiviteter og hoppe i pladsens pool samt gå til stranden. Bi Village på Istrien ligger 10 km fra hovedbyen, Pula, og lige ved siden af nationalparken ’Brioni Islands’.

Lanterna

150 meter til småstensstrand, poolområde, vandrutsjebane, restauranter, café, cykeludlejning, massere af sportsaktiviteter og vandsport.

Byer i Istrien

Pula

Den største by på Istrien, Pula, er over 3.000 år gammel, fra det 1. århundrede f.Kr. kan opleves et amfiteater, hvilket er en af de største og bedst bevarede monumenter i Kroatien.

Rovinj

Den gamle bydel, Rovinj, var indtil det 18. århundrede en ø, herefter er bydelen nemlig blevet forbundet til fastlandet med en bro. Hvis man besøger Rovinj ville en tur til toppen af bydelen være ideel, da man her kan opleve barokkirken St. Euphemia, hvor man kan komme helt op i kirketårnet og nyde en skøn udsigt.

Umag

Umags historiske gader er omgivet af fantastisk natur. Her kan man bl.a. besøge St. Roche kirken og Umag Town Museum.

Novigrad

Byen Novigrad består stadig den dag i dag af smalle og snoede gader med små butikker. Befæstningen fra middelalderen omringer også byen i nutiden. Hvis man bor på en af campingpladserne på Istrien i Kroatien, vil man inden for kort afstand opleve historie udfolde sig foran sig.

Attraktioner & Seværdigheder

  • En af verdens mindste landsbyer, med kun 17 indbyggere, lever stadig efter middelalderens traditioner. I Hum kan du gå tilbage i tiden og opleve en rigtig middelalderby
  • Lige ud for Fažana ligger nationalparken Brijuni, en øgruppe, der tidligere er brugt af Tito til at huse gæstende præsidenter, konger og kendte
  • Istrien er kendt for sine næsten 1.000 grotter af hvilke nogle udvalgte er åbne for turister. Den mest berømte af disse er Baredine grotten, hvor tusindvis af drypsten udgør en helt eventyrlig underverden
  • Glavani Park er en high-wire adventure park, hvor de fysiske aktiviteter bl.a. består af klatring. De har baner til alle aldre.
  • I nærheden af byen Porec ligger Jurassic Park, Funtana, hvor man kan opleve dinosaurer, der er op til 24 meter lange

Mad, Kultur & Klima

Vejr & klima

Den gennemsnitlige temperatur i Istrien ligger på 24-28 grader i sommerperioden mens temperaturen ligger på ca 17-24 grader i efterår -og forårsmånederne.

Mad, drikke & kultur

Istriens madkultur er sammenlignelig med det italienske køkken, grundet halvøens historie samt dens geografiske placering ved Adriaterhavet. Pastaretter med fisk og skaldyr er især populært. Af typiske lokale retter kan bl.a. nævnes Cevapicici (en variation af den danske frikadelle) og Pljeskavica (en krydret hakkebøf). Der ligger flere vingårde, der kan besøges, på Istrien. Det er især druerne Teran (rød) og Malvasjia (hvid), der er populære – og disse burde da blive prøvet i deres hjemby!